fredag 1 maj 2009

Största 1 majtåget - igen!

LO-ledare i Uppsala Lisa Björks mål att socialdemokraternas tåg (i radion, se nedan) skulle bli större än kristdemokraternas kom på skam, igen. Med nästan 700 personer i vårt tåg var vi nästan dubbelt så många som sossarnas 380, och även fler än (V):s 480 - varav huvuddelen kurdiska och palestinska stödföreningar.

Det blev en mycket bra och positiv demonstration, med fokus på mer tid för barnen, och ett intressant avslutande möte på S:t Eriks torg. För första gången var partiledare Hägglund med och han eldade massorna, och lät sig även eldas av Louise Hallin, Marcus Birro och Siwert Öholm som fick publiken att skandera "Gör de Göran!" - alltså öka möjligheterna för barnen att vara med sina föräldrar under de två första åren i livet. (se UNT , Dagen och SMP)

Det är ingen tvekan om att 1 maj illustrerar den så kallade arbetarrörelsens kris - från att ha kämpat för 8 timmars arbetsdag 1890 representerar Sahlin (med Tobleronen... - se svt:s förstasida) och fackpamparna det etablissemang som vi kräver rättvisa för barn och familjer av.

1 kommentar:

Daniel sa...

Grattis till framgangen.