onsdag 22 september 2010

Vad är problemet med Sverigedemokraterna?

Har följt den spännande upplösningen av riksdagsvalräkningen. Alliansen går på pumpen på grund av 9 röster i Göteborg och 7 i Värmland! Och nu är det också färdigräknat. Fast det har visst överklagats...

På vår valvaka i Uppsala utbröt jubel när första prognosen om 175 mandat för Alliansen kom. Och det hade förstås varit fantastiskt om en historisk svensk majoritetsregering med Alliansfärg kunde bli omvald i majoritet. En unik mandatperiod skulle då ha följts av en ny unik sådan.

Men jag ser inget konstigt med en Alliansregering i minoritet! Historien är ju nämligen den i Sverige att Socialdemokraterna har brukat styra med ett passivt stöd av det mer eller mindre odemokratiska vänsterpartiet (-kommunisterna). Vad är då problemet med en Alliansregering med eventuellt passivt stöd av Sverigedemokraterna? Jag tycker de rödgröna visat sig från sin allra sämsta sida när de går ut och kritiserar regeringen för att öppna upp för ett stöd från sverigedemokraterna. Det är väl självklart att det block som är störst (har flest röster) ska bilda regering! Eller är de rödgröna beredda att aktivt fälla regeringen för att i sin tur hamna i samma situation och bli beroende av Sverigedemokraterna?

Nej, hyckleri och sur populism är vad de rödgrönas krumbukter luktar. Vänstern borde inse att de förlorat valet och låta Reinfeldt & Co fortsätta regera i lugn och ro!


Dn 1,2, XP 1, SVT 1, SvD 1,2,3,4 AB 1,2,3, 4

Inga kommentarer: