torsdag 30 september 2010

Grattis Ebba BuschEbba Busch sopar mattan med alla övriga kommunkandidater i Uppsala-valet. Ett fantastiskt fint valresultat, där bara Gunnar Hedberg (M) och Marléne Burwick (S) får fler personröster i absoluta tal än Ebba. Ja, vad jag förstår var Ebba den tredje mest kryssade kommunkandidaten för (KD) i landet, bara överträffat av Acko Ankarberg i Jönköping och Ewa Samuelsson i Stockholm. Att få 1679 kryss i det första valet man ställer upp i ger ett starkt stöd för Ebba, och därför var det också självklart för oss i styrelsen att nominera henne som Kristdemokraternas kommunalråd när vi hade möte häromkvällen.

1679 kryss var bara 20 färre än Mikael Oscarsson fick i Uppsala kommun. Det säger inte lite med tanke på det enormt starka stöd Mikael har och som gör att han nu för fjärde gången blivit invald som riksdagsledamot för Kristdemokraterna i Uppsala län.

Vi ser fram mot ännu en framgångsrik mandatperiod i ett Allians-styrt Uppsala, och jag önskar Ebba grattis och lycka till i hennes viktiga uppgift!

Bloggar: Ebba Busch, KDU Uppsala, Janne Nordling, franciska, anonwret, EMMA

Inga kommentarer: