lördag 29 augusti 2009

Använd äldre vaccinatörer!

I veckan fick jag förslaget av en pensionerad sjuksköterska att ta in just pensionerad personal i de vaccinationsteam som nu ska sättas upp inför massvaccinationen mot den nya influensan (A/H1N1). Med tanke på att nu flera är allvarligt sjuka (se DN) också i Sverige så är det viktigt att landstinget bereder sig för verksamheten, och att vaccinet också snarast blir godkänt.

Jag nämnde om detta förslag för landstingsdirektören, och vad jag förstår så är nu planen just att använda denna resurs av personal "i beredskap". Det är väldigt bra att kunna ta in kunnig personal för denna engångsinsats och inte belasta det ordinarie sjukvårdssystemet. Och då är just pensionerade sjuksköterskor en utmärkt resurs. Vad jag har hört har redan privata vårdcentraler hört sig för - det är ju så att kreativiteten ofta är lite större i privat verksamhet...

Se också Dagen, SvD 1, 2

1 kommentar:

Kraxpelax sa...

http://skyddsrummet2.blogspot.com/2009/08/svininfluensan-lanksamling.html

Influensan sperider sig blixtsnabbt, vaccinet dröjer, och våra totalt handfallna makthavare (förutom duktiga socialstyrelsen) har inte gjort ett SMACK i fråga omn skolan. Inom kort har vi facit vför utvärderingen av denna passivitet.

Detsamma gäller åtskilliga bloggare sum tuffar sig med krystad skämtsamhet om "hysteri" utan varje spår av närmare sakkunskap.

- Peter Ingestad, Solna