onsdag 26 augusti 2009

Aftonbladets och Bildts dubbelmoral

I dagens Världen idag finns ett par exempel på vilke dubbelmoral som visats från Aftonbladet och Carl Bildt. Lena Posner-Körösi påpekar att när Vilks bild av Mohammed som rondellhund i Nerikes Allehanda publicerades ryckte Helle Klein på Aftonbladet ut och förklarade att tidningen inte ville publicera dessa bilder eftersom "de träffar inte bara den religiösa muslimen utan de flesta muslimer både här i Europa och i den islamska världen". Precis som anklagelsen om judars påstådda organstölder skadar judar över hela världen...

Och när det gäller media är Carl Bildt snabb att kritisera när han själv blir angripen i media. Efter anklagelser för bland annat "lögnaktiv tv-journalistik" bad rapportchefen Morgan Olofsson till slut om ursäkt. Om Expressen sa han 2007 "Ojojoj så konstigt och felaktigt det kan bli". Det blev konstigt och felaktigt i Aftonbladet också och det kan gott regeringen och Bildt säga!

Dessutom hävdar juridikdocenten Mårten Schulz på Newsmill att Reinfeldt har fel när han säger att kritik mot Aftonbladet skulle bryta mot grundlagen. Och jag håller med - det är klart att regeringen kan - och bör - ta ställning när det gäller antisemitiska innehåll i tidningar. I Israel bad för övrigt Ehud Olmert i februari om ursäkt till Vatikanen för en satir om kristen tro i israelisk TV!

Se mer: DN 1,2,3

Inga kommentarer: