fredag 28 januari 2011

Därför OdellOdell utesluter inte att kandidera som partiledare enligt TV4. Det är bra. Själv har jag motiverat varför vi anser att han är en bra kandidat på SVT Debatt. Och till DN håller min vice ordförande Ebba Busch fram Odells konsekventa hållning.

Nu kan man kanske tycka att det blir olyckligt med en offentlig diskussion om partiledarskapet i kristdemokraterna. Och jag ser det också i första hand som en intern fråga. Just nu är det valberedningen som har bollen, och de kommer med allra största sannolikhet att föreslå fortsatt förtroende för Göran Hägglund på rikstinget i sommar. Just därför att han också är en bra partiledare, har ett stort stöd och många goda sidor.

Men, jag tycker precis som KDU Uppsala att det är bra att debatten kommer upp (läs "Odell - KD:s ammoniak"). Det är nu den ska föras, inte om två eller tre år.

4 kommentarer:

Anthony sa...

Håller med till fullo, Jonas!

/Anthony W

Anonym sa...

Jag tycker att du slår huvudet på spiken där, Jonas. Oavsett vart man står i "partiledarfrågan" så är det en viktig - och på alla sätt nödvändig - diskussion som nu äntligen har kommit upp.

KD har en spännande tid framför sig!

/ Niklas Gréen

Anonym sa...

Jag hoppas i vilket fall som helst att KD vågar stå för sin åsikt även om det går emot det som är PK. Tex homosexuellas rätt av viga sig i kyrkan. Där har man varit feg.

Daniel sa...

Mycket bra. Här nere byter de partiledare nästan lika ofta som en annan byter skjorta. Och det spekuleras ständigt vilt både inom och utom partierna om ledarbyten. Och lite nu och då konspireras och kuppas det ut eller in nån ledare. Kanske är det något extremt, men jag tror att det behövs lite mer sånt i den annars så förutsägbara svenska partidemokratin.

Och Odell vore ju dessutom en god partiledare...