tisdag 12 februari 2008

Ansvarslösa män sviker familjen

I svenskan idag kan vi läsa om "Eva" som avslöjade sin man på homosajt. Män är ett märkligt släkte. Vi har det stora problemet att vi alltför ofta drar oss undan, och gottar oss i vår egen "låtsasvärld". Homosexuella relationer är bara ett exempel. Men det kan lika gärna handla om pornografi eller spel eller träning. Problemet är när det blir en flykt undan att ta ansvar och tvingas kommunicera och reda ut konflikter. Alltför många kvinnor tvingas dras med alltför stort ansvar för hem och barn på grund av att männen inte lyssnar, inte deltar, inte kommunicerar eller är öppna med sina egna liv.

Andra som bloggar om idagsidans artikel är upprörda över att inte Peter lever ut sin "kärlek" utan lever i en livslögn. Men problemet är ju att han varit med och satt två barn till världen - då är de hans ansvar, på samma sätt som barnens mor, och inte raden av manliga älskare som kommer och går efter hans eget behag - utan att behöva ta något som helst ansvar... Nej, upprätta patriarkatet* - och män - ta ert ansvar!


*/sentida fotnot: detta skrevs när jag i början av bloggens historia laborerade en del med just "patriarkatet" som begrepp. Det är ju enormt belastat i dagens Sverige, men lite skämtsamt så associerade jag det då till just "faderskap" som väl är en mer bokstavlig tolkning, eftersom jag startade bloggen under en av mina ganska många perioder som pappaledig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

men hallå... vad menar du med att homosexuella rellationer är en låtsasvärld? jag har under lång tid levt i en samkönad rellation och den är minst lika verklig som din rellation, dessutom drivs min av kärlek och inte faktumet att vi har barn tillsammans.

Segersam sa...

Om du läser det jag skrev ser du att det inte är homosexuella relationer överhuvudtaget som jag talar om, utan att män flyr in i det ena och det andra i stället för att ta ansvar för sina fasta förpliktelser såsom fru och barn.