onsdag 7 juli 2010

Almedalen från poolkanten

Härlig sol efter en stormig natt här i kneippbyn utanför Visby där vi bor och där jag just nu sitter och ser barnen leka i vattenland. Har den senaste 1 ½ veckan upplevt både stranden på Gotland, norska romsdals-skärgården (där vi firade min frus mosters sextioårsdag), glaciärtur på Jostedalsbreen, fjäll och båttur vid Norges längsta fjord, Sognefjorden och nu senast klipporna i Bohuslän där vi hälsade på min syster. Toppensemester med andra ord, och utan Kristdemokraternas riksting – för första gången på 6 (?) år.

Almedalsveckan är det hittills min fru som deltagit i som lobbyist. Själv får jag förmånen att ägna tiden med barnen.

Lite kul att följa politiken så här från poolkanten också… Speciellt kvällstidningarna som staplar skandalrubrikerna från Almedalen på varandra. När vi anlände måndag möttes vi av Expressens avslöjande att Fredrik Reinfeldt använder härskartekniker mot Mona Sahlin. Bara för att han inte nämnde henne i sitt tal – hur långsökt får man vara för en förstasida i en av landets största tidningar? (men så lånar man ut förstasidan för att hjälpa (S) utmåla Sahlin som ett offer) Och gårdagens stora skvaller att Maud Olofsson KANSKE avgår efter valet och att man redan börjat diskutera efterträdare. Avslöjat av en initierad källa i centerpartiet en sen krognatt i Visby… Nja, är det en nyhet? Det är klart att om det går dåligt för centerpartiet i valet så måste alla inklusive partiledaren pröva om hon har fortsatt mandat och vilja att fortsätta. Så är det alltid. Så spekulationen utgår alltså ifrån att det går dåligt för (C) i valet. Och hur det går 19/9 återstår att se!

Sedan kan man förstås fördjupa sig i Hägglunds magsjuka, eller Littorins avgång och vårdnadstvist och annat smaskigt som medieuppbådet i Almedalen ägnar sig åt. Men jag tror jag föredrar att åka vattenrutschkana med barnen!

Inga kommentarer: