onsdag 17 september 2014

Erik Weiman avgår

Det är naturligtvis lite vemodigt att vapendragaren Erik Weiman nu avgår som landstingsordförande. Vi arbetade som politiska sekreterare tillsammans inför Alliansens genombrott 2006, och har därefter suttit tillsammans i Landstingstyrelsen. Instämmer i de goda orden från Johan Örjes, och vill också vitsorda Erik Weimans goda insatser.

Visst gör vi alla misstag, även Erik, men som han så riktigt påpekar i sin blogg, har Alliansens styrning av landstinget nu resulterat i ett ekonomiskt mycket välskött fögderi, där även primärvårdens problem i stort sett är borta, psykiatrins problem hör vi betydligt mindre om, och kollektivtrafiken är nu kraftigt utbyggd med nya tåg.  Återstår en del att göra på sjukhussidan, och vi önskar den nya majoriteten lycka till.

Eriks viktigaste insats, förutom skötseln av landstinget, är att på ett mycket klokt och sammanhållande sätt lett Alliansens arbete. Det är inte lätt att hålla ihop en koalition med fyra partier, men jag tycker Erik har gjort det med den äran! Det ska han ha heder av, och jag önskar honom allt gott vidare i livet och politiken! (Han kommer ju till skillnad från mig att sitta kvar i landstingsfullmäktige.)

Inga kommentarer: