tisdag 27 oktober 2009

"Studio ett" har fel om äktenskap

Jag har inte hunnit blogga på några dagar, men kan inte låta bli att påpeka en felaktighet kring rapporteringen om kyrkomötets märkliga beslut förra torsdagen. Studio Ett (lyssna) upprepade i sina påannonser gång på gång att homosexuella nu kan gifta sig "som alla andra". Det stämmer helt enkelt inte.

"Alla andra" får inte gifta sig i Sverige. Äktenskapslagstiftningen förbjuder fortfarande underåriga, fler än två personer och nära släktingar att gifta sig. Det som hänt i lagstiftningen är att man från "två", "18 år" och "släkt" tagit bort "man och kvinna". Men pedofiler, bigamister och incestuösa är fortfarande diskriminerade och kränkta i svensk lagstiftning. Fast vi får väl se hur länge.

Nu kommer man ju dock aldrig ifrån "mamma" - "pappa" - "barn" som grund för samhällets fortlevnad. Hur mycket än olika grupper vill förändra detta. Det borde till och med kyrkan inse.

5 kommentarer:

Moa sa...

"Men pedofiler, bigamister och incestuösa är fortfarande diskriminerade och kränkta i svensk lagstiftning. Fast vi får väl se hur länge."

Så eftersom kärlek mellan två vuxna människor ses som okej nu är det fritt fram för pedofili? Hur tänkte du där? Jag tycker inte pedofili är mer ok än vad du tycker och då är jag en såndär äcklig bisexuell...

Segersam sa...

Nej, tack och lov är ju "pedofil" fortfarande ett skällsord, och sex med barn inte accepterat i Sverige. Däremot är "bigamist", även om ordet inte används så mycket, numera accepterat. Vad jag förstår är alla Alliansens ungdomsförbund förutom KDU för äktenskap med flera personer.

Sedan får gärna du och andra vara både bisexuella och bigamister för min del, men jag tror fortfarande att just äktenskapet fungerar bäst som det är - ett förbund mellan en vuxen man och en vuxen kvinna!

gustav f. andersson sa...

"Fungerar bäst"?
Varför skulle ett äktenskap fungera bättre om det skulle råka vara så att en person i äktenskapet har snopp och den andra slida, än om båda skulle råka ha snopp?

Segersam sa...

Som jag skriver i mitt inlägg är familjen - "mamma", "pappa" och "barn" en grund för hela samhällets funktion och fortlevnad. Äktenskapen är en viktig ordning för att detta ska fungera så bra som möjligt.

Anonym sa...

"Som jag skriver i mitt inlägg är familjen - "mamma", "pappa" och "barn" en grund för hela samhällets funktion och fortlevnad."

Nej du, jag är biolog och jag kan berätta att grunden för samhällets överlevnad (alltså skapandet av nya generationer) är "ägg", "spermie" och "befruktning". Hur man rent fysiskt går tillväga för att slå samman nr 1 och 2 i nr 3 spelar ingen roll. Det finns många vägar till "familj".