måndag 19 maj 2014

17 mai og EU

Här ser vi Ebba Busch Thor tala till alla svenskar som bor i Norge om att gå och rösta. I lördags firade vi som familj 17 mai på Skansen i Stockholm och fick då höra av landshövding Chris Heister att i Stockholms län bor det 7000 norrmän, men i Oslo är var 5:te person svensk!!

Jag hoppas att dessa nu går iväg till ambassaden / konsulatet eller brevröstar så att vi får rätt personer på plats i EU-parlamentet, ett parlament som har stor betydelse för en hel del saker i Norge, men som norrmännen (inklusive min fru) inte har någon möjlighet till direkt inflytande över.

Av historien förstår jag att det där med union är belastat i vårt västra grannland (se hur det gick till 1814 här), men nu är vi svenskar med och då gäller det att göra det bästa av situationen. Helst hade jag förstås sett en nordisk union, eftersom det bland annat är bättre med en gemensam krona som den ursprungliga tanken var, än fyra olika kronvalutor.

Ebba har gjort en mycket stark kampanj med knorr, och senast anmält Danmark till EU-kommissionen för brott mot djurskyddslagen.


Inga kommentarer: