tisdag 8 december 2009

147 förtidspensionärer per dag

Ja, det var enligt Reinfeldt resultatet av Göran Perssons (S)-politik under drygt 10 år. (Se dagens Expressen!) Visst blir det svårigheter i övergången från det till ett samhälle där det ska löna sig att jobba, och självklart måste vi ta ansvar för de sjuka och behövande! Men att det har varit nödvändigt med en förändring är det ingen tvekan om!

Se även DN 1,2,3 SvD 1,2 Dagen

3 kommentarer:

Pål Börje sa...

Det dör 246 personer om dagen (2009 år siffror från SCB)

Anonym sa...

Under s-regeringen drevs ett systematiskt missbruk av sjukförsäkringen med förtidspensioner till fullt friska för att få bort folk från arbetslöshetsstatistiken.

Min syster var arbetslös och efter att hennes a-kasse-ersättningar hade tagit slut så ville man på arbetsförmedlingen att hon skulle sjukskrivas... Hon var ju frisk och kände sig inte sjuk på något sätt, så hon vägrade. Hon kallades till möten på arbetsförmedlingen och de menade att det inte var bra för henne att hon inte var samarbetsvillig...

Min syster ger ett litet osäkert intryck vilket gör att man kan tro att man kan pressa henne/ lura henne att göra som hon inte vill. Men hon är inte lika lättlurad som hon ger intryck av.

Vid ett senare möte ville de att hon skulle skriva under något papper om att hon var sjuk. För då kunde hon förtidspensioneras.
Men hon sa att hon inte ville skriva under några papper förrän vid nästa möte, när hon funderat lite på saken...

Hon tyckte att det här var jättebesvärligt så hon frågade mig om jag kunde följa med henne till mötena. Men jag behövde inte det för hon lyckades få en bekant som bor i samma stad att följa med henne.

Han är en välväxt karl som ger ett professionellt och myndigt intryck.
Och när han var med så försökte de inte alls tvinga henne att sjukskriva sig eller att gå med på förtidspension.

De sa inte längre att det var något problem... de sa inte ens att hon inte var samarbetsvillig...

Konstigt vad saker kan rätta till sig snabbt när man får rätt hjälp och stöd...

Segersam sa...

Tack för ett mycket illustrerande exempel!