torsdag 29 januari 2009

Minns förintelsen!

Igår kväll mindes vi förintelsens offer på Livets Ord. Efter Ulf Ekmans inledning talade folkpartiets riksdagsledamot från Uppsala, Cecilia Wikström, bland annat om den antisemitism som vi idag möter på så många håll, även i Sverige.

Franz T Cohn talade av egen erfarenhet om antisemitismen (han var 10 år när han lämnade Tyskland 1938) och påminde att det som på den tiden började med "Kauf nicht bei Juden" - köp inte av judar - idag på samma sätt har startat med "bojkotta israeliska varor". Det är ett tragiskt första steg.

Kvällens huvudtalare (bilden) var H E ambassadören av Israel, Benny Dagan, som manade till uppslutning mot de krafter i världen som idag vill utrota den judiska rasen, där Ahmadinejad, Irans president är den kanske främsta representanten. Konfrontationen fick tydligt symboliseras av det gäng unga män som i inledningen av ambassadörens tal reste sig bak i lokalen och skanderade "Bojkotta Israel, bojkotta Israel...". Men församlingen reste sig och sjöng "Vi välsignar dig, Israel".

Det känns, i tider av hat och konflikt, skönt att kunna stå för välsignelse, för både judar och araber. Bara Fridsfursten kan ge äkta fred åt det Heliga landet.
Se även Dagen, UNT och Upplandsradion

1 kommentar:

Mattias sa...

Det är viss skillnad på en köpbojkott riktad mot ett folkslag och grundat på rasism och en annan riktad mot en stat och på grundval av dess krigsförbrytelser och rasåtskillnadspolitik. Är du inte förmögen att se den skillnaden?