söndag 19 juli 2009

Miltons förslag, inte KD:s!

SvD gör en grej av att KD vill införa ett abortregister. Dock är det inte KD som kommit med detta förslag, utan regeringens utredare Anders Milton.

Jag tycker dock det är ett bra förslag, liksom många i den medicinska professionen. Varför ska aborter vara ett undantag från hälso- och sjukvården. Om det till exempel förekommer problem med infektioner eller andra komplikationer efter aborter på ett av de sjukhus som utför dessa kan man idag inte upptäcka detta samband. Vårdkvaliteten riskerar alltså att bli lidande. Man kan inte heller identifiera riskgrupper och därmed göra bättre riktade förebyggande insatser.

Tyvärr finns det alltid en tendens att abortlobbyn vaknar upp när förslag som möjligen kan hota dagens abortsyn i Sverige kommer. Jag skriver om detta i en artikel i Världen Idag som kommer i veckan. Där hänvisar jag till ett seminarium på Almedalsveckan, som RFSU och Världen idag skriver om.

Läs mer om det påstådda "KD-förslaget" om abortregister i DN, GP, Sydsvenskan

2 kommentarer:

Anonym sa...

Saken är ju den att det är bara KD som motverkar abort i detta land, därmed spelar detta idiotförslag rätt i deras händer. När ett parti hämtar sina värderingar i en skrift som är anpassad för ett samhälle som fanns för över 2000 år sedan så är det nog dags att börja förnya sig. Grundar man sina politiska tankar i bibeln så hör man inte hemma i ett världssamhälle där man bör sträva efter att gå framåt, inte bakåtsträvande som alla kristna gör.

Vilhelmina sa...

Ack så sant. Tyvärr bidrar media till att leda in svenska folket på integritetsspåret direkt.

De borde köra vinkeln "vill inte du att du, din syster, mamma eller kusin skall ha säkrare aborter?" istället.

Men så hör jag ju till den medicinskt tänkande gruppen också.