tisdag 21 april 2009

Heja EU!

Det är starkt att EU lyckas göra en så tydlig markering vid gårdagens möte i Genève! Ahmadinejad behöver sannerligen få reaktioner när han hävdar att Israel är en rasistisk stat. Vad jag tycker om dessa jämförelser har jag tidigare skrivit om, och det finns idag en mycket farlig utveckling när antisemitism kläs i något mer accepterad antisionism. Men det är ju faktiskt en självmotsägelse - "judar har jag inget emot, men staten Israel ska utplånas"... Pröva att byta ut judar och Israel mot svenskar och Sverige så ser du hur orimligt detta är. Varför tilläts Ahmadinejad tala i stället för de som protesterade?

Nej, all heder till de europeiska delegaterna vid konferensen, däribland Carl Bildts gunstling Hans Dahlgren ;-). Detta visar dock tyvärr att EU i vissa lägen har kommit längre än Sverige, eftersom Bildt säger att Sverige inte stöder bojkott av konferensen, och hade vi haft en rödgrön regering hade det varit ännu värre. Att norske Gahr Störe satt kvar hoppas jag var för att han stod i tur på talarlistan, men man kan ju som sagt aldrig veta när det är rödgrön röra som styr...

1 kommentar:

Anonym sa...

Kanske kan vara intressant att läsa vad han sa:

De segrande makterna [i världskrigen] kallar sig själva världens erövrare, samtidigt som de nonchalerar och kuvar andra nationers rättigheter genom att påtvinga dem förtryckande lagar och internationella bestämmelser.

Efter andra världskriget gick de så långt som till att göra en hel nation hemlös, med judarnas lidande som förevändning. De skickade emigranter från Europa, Förenta staterna och andra delar av världen, i syfte att etablera en fullkomligt rasistisk regering i det ockuperade Palestina. [representanter från Frankrike, Finland och andra länder syns här resa sig och lämna salen] Faktum är att, som kompensation... [applåder, oväsen] för de ödesdigra följderna av rasism i Europa...
[långvariga rop, oväsen] Som kompensation för de ödesdigra följderna av rasism i Europa, hjälpte de till att föra en ytterst grym och repressiv regim till makten i Palestina.

Det är desto mer beklagligt att ett antal västliga regeringar och Förenta staterna har förbundit sig till att försvara dessa rasistiska folkmordsförövare, samtidigt som väckta samveten och världens frihetssinnade människor fördömer aggression, brutalitet och bombardemang av Gazas civilbefolkning.

[Konflikterna i Irak och Afghanistan var] ett tydligt exempel på egocentrism, rasism, diskriminering eller kränkning av nationers värdighet och oberoende.

Idag står det internationella samfundet inför en typ av rasism som har fläckat mänskligheten. Vid det tredje millenniets början står ordet sionism för rasism som söker falsk betäckning bakom religion och missbrukar religiösa föreställningar för att dölja hat.

Ansträngningar, av politisk och internationell typ, måste göras för att sätta stop för sionisternas och deras anhängares övergrepp.
Regeringar måste uppmuntras och stödjas i kampen för att få bukt med denna barbariska rasism, och försöka förändra de nu rådande internationella mekanismerna.

Ni är all medvetna om den konspiration som vissa makter och sionistiska grupper gjort mot denna konferens... Det måste vidkännas att en bojkott mot en sammankomst som denna är en sann indikation på stöd för ett uppenbart exempel på rasism.