måndag 11 juni 2012

Självklart med skolavslutning


I kväll har vi haft skolavslutning för Källskolan i Vaksala Kyrka. Med präst och allt. Och Tobias och Joel sjöng med sina klasser. Och vi sjöng både En vänlig grönskas och Den blomstertid.

Det är en märklig debatt vi har nu i Sverige. Att man på kommunala skolor inte skulle kunna ha en sådan här skolavslutning är helt enkelt tragiskt. Några få ateistiska proffstyckare har fått förstöra en god tradition i hela vårt land. Skulle inte rektorer själva kunna få avgöra vad som är rimligt utifrån lokala förhållanden? Man får vara i kyrkan med alla kors och symboler, man får ha en präst som medverkar, man får sjunga Den blomstertid med "Guds godhets rikedom", men däremot får prästen INTE säga "Gud välsigne er och ha en härlig sommar", eller be Fader vår eller något annat hemskt. Nej, det är en märklig självförnekelse vi lever i. Kanske vi ska ändra vår svenska flagga till att mer likna den Ukrainska, det riskerar ju annars bli en obehaglig påminnelse om Jesus med alla kors överallt...

Nej, tack Vaksala kyrka för att ni tog emot oss, och att vi fortfarande kunde säga "A Dieu" till varandra nu när sommarlovet börjar!

Inga kommentarer: