lördag 23 januari 2010

Landstings- och Riksdagslistor fastställda


Idag har Kristdemokraterna, Uppsala län fastställt sina listor för riksdags- och landstingsvalen i september. Riksdagslistan har i toppen Mikael Oscarsson, Margit Borgström, Lars Svensk, Alexandra Braf, Ingemar Virsén och Monica Landén. I provvalet hade Mikael som vanligt fått ett mycket starkt (och välförtjänt!) stöd med 157 ringar följd av Lars Svensk och Miriam Eriksson vardera med 11 ringar... När det gäller kryss var fördelningen Mikael 172, Margit Borgström 120, Roland Utbult 119. Kanske lite förvirrande men det var alltså så att medlemmarna fick rösta på två sätt - dels kryssa 10 namn, och dels sätta ett ring runt en person. Det är alltså ringarna som visar vem man vill ha högst på listan.

Tyvärr (tycker jag) kom dock inte Roland Utbult, känd kristen musiker som nyligen "konverterat" från folkpartiet, med på listan, men han kandiderar i Göteborg och Bohuslän där han själv bor, och det kan ju räcka bra.

När det gäller landstinget se listan för mellersta (och södra) valkretsen på fotot. De blev en liten ändring från plats 6 och nedåt i och med att Anna-Karin Vaz Contreiras flyttades upp från plats 9 till plats 6. På norra blev utseendet för de 4 första namnen: Eva Fredriksson, Carl-Gunnar Johansson, Margaretha Wickström Svensk och Ingela Wikander.

Jag vann provvalet för mellersta valkretsen, både när det gäller antal ringar och antal kryss, och hade kanske trott att det skulle betyda en annan listplacering än det nu blev. Samtidigt vill jag gratulera Anna-Karin Klomp som är en mycket kompetent och god företrädare för kristdemokraterna i landstinget till att hon toppar listan. Förutsatt att vi får väljarnas fortsatta förtroende blir det en ny spännande grupp kommande mandatperiod med comeback för Magnus Westergård, och en del nya namn såsom Miriam Eriksson (Knivsta), Alexandra Braf (KDU-ordförande i länet), Monica Landén (kd-ordförande i Enköping) bloggaren Peter Soilander och som sagt Eva Fredriksson från Östhammar, med flera.

Nu gäller det att få väljarna att få upp ögonen för vilken bra politik kristdemokraterna har - vi har en spännande valrörelse framför oss!

Inga kommentarer: