lördag 13 februari 2010

Ebba Busch förstanamn i Uppsala


Vi är precis klara med årsmötet för Kristdemokraterna i Uppsala - Sveriges största kristdemokratiska lokalavdelning med 800 medlemmar. Mötet innehöll de vanliga punkterna, där bland annat jag själv omvaldes som ordförande, ett stort förtroende och ansvar inför ett valår. Därefter talade Mats Odell, vår vice partiledare och kommun- och finansmarknadsminister - nu ska vi leverera ett realistiskt förslag till förbättrade villkor för pensionärerna var hans budskap.

Till slut var det dags att fastställa vår lista i det kommande kommunvalet. Efter en spännande omröstning om förstanamnet visade det sig att det blir Ebba Busch som blir kristdemokraternas förstanamn i kommunvalet. Hon fick 26 röster, och Gustaf von Essen hamnade därmed på andra plats och Torbjörn Aronson på tredje.

Vi har ett fantastiskt bra team i Ebba, Gustaf och Torbjörn, och det ska bli spännande att se vad de lyckas uträtta i valrörelsen. Jag tror absolut att de kan bidra till att vi når de 8 mandat som är målet enligt den valplan som vi också antog i dag!

Inga kommentarer: