fredag 5 december 2014

"inte oppositionens uppgift att lotsa igenom budgetar"

"– När vi har haft socialdemokratiska minoritetsregeringar så har vi sett till att vi har majoritet för våra förslag i riksdagen. Vi har förankrat dem via samerbeten med centerpartiet, vänsterpartiet och miljöpartiet. Det har den här regeringen totalt brutit den praxisen och lägger förslag som det inte finns majoritet för. Det är tyvärr inte oppositionens uppgift att lotsa igenom budgetar, säger Magdalena Andersson (S)"

Ja, så lät det enligt Aftonbladet för ganska precis ett år sedan. Ibland är det bra med lite historiskt perspektiv. Regeringen Reinfeldt lyckades som minoritet lotsa igenom sin politik i riksdagen under fyra år, regeringen Löfven inte ens tre månader. Och förutom budgetnederlaget kommer förstås alla andra nederlag såsom nej till att införa stopplag mot LOV eller nej till att avskaffa vårdnadsbidraget, mm.

Magdalena A står uppenbarligen fast vid det hon då sa eftersom detta togs upp i samtalen med Alliansen på tisdagkvällen (se Expressen) - och då får man naturligtvis ta konsekvensen av detta. Vilket regeringen nu gjort.

Inga kommentarer: