måndag 30 juni 2014

Hägglund varnar i Visby för vänstern

Nu är det dags för att utveckla välfärden, men med ansvar. Göran Hägglund lanserar en äldreboendegaranti i sitt tal på Almedalen just nu. Han målar också upp en bild av vad som kan hända om det röd-grön-rosa laget får makten i höst. Det blir chockhöjda skatter, tvångsdelning av föräldraförsäkringen, skattehöjning för dem som ger gåvor till ideella organisationer och en minst sagt osäker framtid när det gäller Sveriges försvars- och säkerhetspolitik

fredag 13 juni 2014

Förnuftet segrar om TV-avgiften!

I Expressen kan vi idag läsa hur Högsta Förvaltningsdomstolen bedömt att en dator inte är en TV-mottagare. En ganska logisk dom, tycker jag, vilket jag också skrivit om här på bloggen förut. Från att ha vägrat TV-licens har vi nu faktiskt i vårt nya hus betalat för denna så att våra inneboende ska kunna ha TV. De har dock ännu bara skaffat mobilt bredband, så det är ju tydligt att det konventionella TV-tittandet är på nedgång.

Ulla Hamilton (VD för SVT och samtidigt styrelseordförande för Radiotjänst!) är ute och cyklar när hon hävdar att den grupp som har TV-mottagare nu "ska betala för hela svenska folkets användning av SVT...". Det finns ingen som tvingat eller bett SVT om att lägga ut hela sitt kanalutbud på nätet! På samma sätt betalar ju tidningsprenumeranter även för internetanvändarnas tillgång till motsvarande nättidning, något som föranlett många tidningar att begränsa sitt utbud på nätet, och ibland låta några delar av tjänsterna vara avgiftsbelagda. Så kan naturligtvis även SVT, SR och UR välja att göra.

Nej, tack och lov för förnuft även hos domstolarna! Jag måste säga att jag har svårt att förstå dem som argumenterar för att en dator ska anses vara en TV-mottagare, och får i detta fall tydligt medhåll av blinde Peter Bergman.

Lena Mellin, AB
SvD