söndag 27 maj 2012

Uppsala i sol

Vi njuter av Uppsala när det visar sig från sin bästa sida. Har firat Mors dag på stan, och när hon är på Uppsala stadsteatern och ser Rebecca framträda med Uppsala dansakademi tar vi andra en tur på stan, med bland annat fotbad och fiskspaning i asptrappan i Rosénparken (nedanför S:t Eriks torg)

tisdag 22 maj 2012

Ronald McDonalds Hus i Uppsala

Här tar barnen från almtunakyrkans förskola första spadtaget för Ronald McDonalds hus i Uppsala! Det kommer att vara en plats där föräldrar och syskon till svårt sjuka barn kan bo under behandlingen på Akademiska och Skandionkliniken. Fantastiskt roligt att vi nu är i hamn - R McD Hus var ett av mina tre vallöften / frågor i valet 2006. Vi har sedan fått arbeta hårt för detta i bland annat konkurrens med Karolinska i Stockholm.

UNT

torsdag 17 maj 2012

17 Mai

Idag har vi gått i 17 mai-tåg i Gåsbakken i Norge och firat Norges nationaldag. Vi fick låna Ingvilds brors IKEA-paraply för han tyckte det kunde vara bra för att lyfta fram vår svenska anknytning :)

DNDN, SvD, VG, VG, VG

onsdag 16 maj 2012

Kungsängsliljan

Tog i morse från stan vägen genom kungsängen längs ån. Sprang där på vår vackra landskapssymbol kungsängsliljan som här får stå med Uppsala som fond!

tisdag 1 maj 2012

Paneldebatt om "kampen för familjen"

Inför en nästan full sal X på universitetet talar just nu Eva Rusz om den brist på förståelse som finns för barnens behov av anknytning och stabila relationer.

Upp till kamp för familjen

Under parollen "Upp till kamp för familjen" talar Marcus Birro om barnens trygghet inför ca 1000 personer vid Kristdemokraternas 1 Maj manifestation i Uppsala

Rapport, ViD (+ Birros blogg), UNT, DN, Dagen, Ulf Jonsson Signum,